София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Отблизо: Кремиковци!

Толкова близо и толкова далеч

7 годиниОтблизо 26 Боряна Райчева

Намираме се в Кремиковци, квартал Кремиковци. Това е един от районите на София, причислен към столицата още през 1978 година.

На една от спирките в квартала срещаме Стефка Соколова. Тя живее в „Кремиковци“ от месец април, но всеки ден използва автобус 117, за да отиде на работа в столицата и споделя, че пътуването отнема доста време, а чакането на спирката изнервя не само нея, но и останалите пътуващи.

За хората като Стефка и Карамфилка остава надеждата, че който трябва ще поеме отговорност и ще си свърши работата, така че обикновените граждани да се чувстват достатъчно добре, там където са си избрали да живеят, макар и в страни от динамиката на големия град. А иначе Кремиковци, Сеславци и останалите села в района са все по-предпочитани от софиянци, които купуват жилища там, заради спокойствието и по-ниската цена.

А жителите на район „Кремиковци“ очакват своето коледно чудо.