София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Откриха 14 чужденци, превозвани незаконно в товарен автомобил

Проверката е установила, че 8 от заловените не са имали документи за самоличност

7 годиниКрими 1 Боряна Райчева

Служители на „Пътна полиция“ са открили 14 чужденци, превозвани незаконно в товарен автомобил, съобщиха от пресцентъра на ОДМВР – Монтана, цитира „Фокус“.

На 26 февруари в 17.50 на новия околовръстен път на град Монтана служители на „Пътна полиция“ са спрели за проверка товарен автомобил със софийска регистрация, движещ се от Враца към Видин. Автомобилът е бил управляван от В.П. на 53 години от София.

В товарната част на автомобила са открити 14 чужденци, като 6-ма от тях са имали документи за временна регистрация на територията на Република България, а останалите 8 не са предоставили никакви документи.

Според водача на тежкотоварния автомобил той е качил нелегалите на паркинг на столичен хипермаркет и е трябвало да ги закара до бензиностанция преди Видин срещу сумата от 500 лева, която ще му бъде даден от единия от чужденците, след като той ги закара на уговореното място.

По случая е образувано бързо досъдебно производство.