София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Откриха част от откраднатите картини на Майстора

Двама души са задържани

пропускане
5 годиниПолитика 1 Боряна Райчева

Задържани са двама души за кражбата на картини на Владимир Димитров- Майстора. Намерение са 10 от откраднатите картини, съобщи вътрешният министър Младен Маринов.

"За нас е добре, че сме спасили част от произведенията на изкуството. Надявам се, вследствие на оперативно-издирвателните мероприятия, които продължават и в момента, да стигнем и до останалата част на откраднатите произведения на изкуството, така че да ги върнем на собственика, а и лицата, които са съпричастни към това престъпление, да бъдат задържани и предадени на прокуратурата и на съда", коментира министър Маринов.

Припомняме ви, че по време на празниците бяха откраднати 16 картини на Владимир Димитров – Майстора и Димитър Киров от дома на племенника на Майстора. Полицията продължава да работи по случая. Издирват се още хора съпричастни към кражбата.