София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Откриха новата отсечка от магистрала „Струма“

Трасето между Кресна и Сандански се отваря за движение предсрочно

5 годиниОбщество 3 Боряна Райчева

С тържествена церемония и водосвет бе открит лот 3.3 на АМ „Струма” между Кресна и Сандански. Пътният участък се отваря за движение пет месеца предсрочно.

С плакати „Благодарим ти, г-н министър-председател, че ни направи европейци” жителите от региона изказаха своето задоволство от реализирането на един от най-важните за Благоевградска област инфраструктурни проекти. 

„Въпреки че някои казват, че асфалт не се яде, за нас от този край, магистралата е важна, тя ще даде поминък, защото ще дойдат инвеститори, ще се открият нови работни места, бизнесът ще се съживи”, коментираха жители от петрички села.

При откриването на новата магистрална отсечка водосвет отслужи Неврокопският митрополит Серафим.

Министрите на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова и на транспорта Росен Желязков подчертаха, че новият участък ще  осигури безопасно пътуване за всички, благодарение на усилията на строители и проектанти. На официалната церемония присъстваха и председателят на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“ инж. Светослав Глосов, народни представители и кметове.

До последно местните жители очакваха и премиерът Бойко Борисов да дойде за откриването на отсечката. В началото на декември министър-председателят обяви, че ще присъства на официалното откриване заедно с македонския си колега Зоран Заев, който обаче отложи визитата си заради погребението на неочаквано починалия кмет на Охрид.