София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Откриха първия изцяло обновен цех на ВМЗ-Сопот

Погасени са 22 мил. лева стари задължения

8 годиниОбщество 7 Боряна Райчева

Министърът на икономиката Божидар Лукарски откри първия изцяло обновен цех на ВМЗ-Сопот, разположен в село Иганово и лично инспектира нови производствени мощности, съобщава „Фокус". Министърът отбеляза и факта, че от 2015-та година насам ВМЗ се развива динамично и са погасени над 22 милиона лева стари задължения. Той обясни, че предприятието може и за в бъдеще да разчита на министерството.

Директорът на ВМЗ-Сопот д-р инж. Иван Гецов заяви, че с откриването на тези нови два цеха производственият потенциал на фирмата ще се увеличи с 50 %.

Първият цех е разположен на обща площ 2757 квадратни метра, като от тях работните помещения са 2082 квадратни метра, а останалото са помещения за административни и битови нужди. В помещението се осъществява и видеонаблюдение, като сигналът се подава в реално време в контролна зала. Основната дейност на цеха е производство на голяма гама осколъчни противотанкови боеприпаси, гранати с повишена ефективност за гранатомет и оръдия.