София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Откриха първородното дете на Наим Сюлейманоглу

Японската му дъщеря също е завършила спортна академия

6 годиниЛюбопитно 153 Боряна Райчева

Откриха японската дъщеря на Наим Сюлейманоглу. Тя е посетила посолството на Турция в Токио, съобщава турските медии. „Мама ми е разказвала много за татко. За трите ми полусестри. За чичо ми Наим Мухарем и дъщеря му Елфай. Искам да се запозная с всички. Прочетох за историята си и заради това реших да дойда в посолството“, сподели Наоми.

Наоми Секай Мори е била придружена от майка си, като заявила, че много иска да види Турция и да се запознае със семейството на починалия на 18 ноември трикратен олимпийски шампион. Майката Киоки обаче категорично забранила момичето да бъде снимано. В момента двете организират пътуване до Турция, но Наоми трябва да трябва да получи отпуска от компанията, в която работи.

Киоки и Наим се запознават Олимпиадата в Сеул през 1988 година. Тя пристигнала с Наим в Турция и двамата заживели в Анкара, където през 1991 година се родила Наоми. Две години по-късно любовта между двамата приключила, а Киоки взела Наоми и се завърнала в Япония.
След кончината на легендарния щангист роднините му се заеха да търсят Наоми, която е първото му дете. И ето, че малко по-късно 26-годишното момиче се появи само.

Другите три дъщери на Наим - Нилай, Есин и Сезин, присъстваха на погребението на баща си заедно с майката Хатидже и тогава много хора за пръв път научиха за тях, тъй като личния живот на великия щангист не се коментираше в медиите.