София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Откриха убиеца от Пещера

Мъжът се укривал във вилата на родителите си

7 годиниКрими 1 Боряна Райчева

Откриха обявения за издирване Георги Генов, убиеца на жена си от Пещера. По информация на МВР мъжът е открит във вилата на родителите си, където се е укривал в продължение на няколко дни.
Малко по-рано МВР публикува снимка на Генов с призив всеки, който има информация относно местонахожданието му, да позвъни на телефон 112.

По разпореждане на вицепремиера и министър на отбраната в помощ на полицейските екипи бе предоставена високопроходима техника на 68-ма бригада „Специални сили“ при Министерството на отбраната. Благодарение на денонощната работа и усилията на екипите, днес мъжът бе открит във вилна постройка край планинското софийското село Мухово. В близост до мястото е намерен и семейният автомобил, с който по първоначални данни извършителят се е оттеглил, както и оръжието на престъплението, гласи съобщението на МВР. 

Припомняме, че на 2 септември през нощта жена беше жестоко убита в град Пещера пред очите на очевидци. Жената беше нападната с нож, след което убиецът избяга от местопрестъплението.
Нападателят и жертвата са родители на две деца.

Работата по случая продължава, води се полицейско производство под наблюдението на Окръжна прокуратура - Пазарджик.