София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Открива се консулство на България в САЩ

Почетен консул е Дейвид Корн

7 годиниПолитика 5 Боряна Райчева

Министерският съвет прие решение за откриване на консулство на България в САЩ, ръководено от почетно консулско длъжностно лице, със седалище в град Ню Орлиънс. С решението е одобрено назначаването на Дейвид Корн, гражданин на САЩ, за почетен консул с консулски окръг, обхващащ територията на щата Луизиана, съобщиха от Министерски съвет. Корн е лицензиран адвокат във федералните и щатските съдилища на Луизиана, както и във Върховния съд на САЩ. Провеждал е в България редица семинарни обучения за правната система на САЩ по програмата за академичен и културен обмен „Фулбрайт".
С назначаването му за почетен консул се разширява мрежата от български почетни консулски длъжностни лица в САЩ, което ще допринесе за развитието на двустранните отношения и установяването на полезни контакти на местно ниво в страната.