Гледай
на живо

Отложиха делото срещу кмета на Септември

Насрочено е за 4 юли

Отложиха делото срещу кмета на Септември Пазарджишкият окръжен съд поиска документи от Специализираната прокуратура, а това стана причина да ... thumbnail text

Пазарджишкият окръжен съд поиска документи от Специализираната прокуратура, а това стана причина да се отложи делото срещу кмета на Септември Марин Рачев. То е насрочено за 4 юни.

Припомняме ви, че Рачев е обвинен в укриване на данъци, в особено големи размери, преди да поеме управлението на Общината.

Пред сградата на съда инициативният комитет "Да спасим община Септември" предостави на медиите извадки от последния доклад на Агенцията за държавна финансова инспекция, в който са констатирани множество нарушения от страна на кметския екип.

Част от нарушенията са свързани и с депутата от ГЕРБ Даниела Малешкова, когато е била заместник-кмет на общината. Тя е сключвала неизгодни договори с втората братовчедка на Марин Рачев за доставка на горива и ремонтни дейности, посочва председателят на инициативния граждански комитет Николай Баташки.

Кметът на Септември Марин Рачев заяви, че е жертва на офшорни компании, които искат само за себе си минералните находища на Варвара.