Гледай
на живо

Отново арести на мигранти в Германия за сексуални посегателства

В Хамбург са задържани 10 души

Отново арести на мигранти в Германия за сексуални посегателства Десет души са били арестувани в Хамбург заради сексуални посегателства в новогодишната нощ, съобщава... thumbnail text

Десет души са били арестувани в Хамбург заради сексуални посегателства в новогодишната нощ, съобщава полицията в германския град. Повечето от арестуваните са мигранти - трима сирийци, трима иракчани, двама афганистанци, един еритреец и един германец. Били са подадени над две хиляди сигнала до пожарната и органите на реда по време на новогодишната нощ, а 14 жени са се оплакали от сексуално мотивирани нападения.

В Аугсбург властите са започнали разследвания във връзка с няколко сексуални посегателства. Около 150 души са празнували Нова година на „Кьонигсплац“ в града, като властите са съобщили, че мигрантите са изстрелвали ракети към тълпата. 22-годишен сириец е бил арестуван заради това, че е запалил ракета срещу хората, стоящи до него.

В Дортмунд петима полицейски служители са били ранени в хаоса, като десетки мъже са били арестувани.

При посрещането на 2016 година в Кьолн също имаше множество оплаквания за сексуални посегателства от страна на мигранти.