София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Отново бой в училище

15-годишен преби свой съученик

6 годиниИнциденти 4 Боряна Райчева

15-годишно момче нападна и преби свой съученик в Пловдив. Инцидентът е станал по време в Националната търговска гимназия. Жертвата е 15-годишният Габриел. В мелето се намесили още две момчета, за да се опитат  да прекратят боя, съобщи TrafficNews. Множество ученици са станали свидетели на боя. Веднага е била повикана полиция. След като момчетата са били разтървани,  са закарани в болница, тъй като имали рани по лицата и тялото.

От болницата  съобщиха, че най-пострадал е бил Гарбриел. В Спешното са били приети три деца. Тийнейджърът е с охлузни рани по лицето и тялото. Едното му око е било залепнало, но за късмет не е била нужна хирургична намеса.  Другите две момчета били с по-леки наранявания и са били пуснати да си ходят.

Директорката е извикала родителите и на двамата, разговаряно е с тях. По-буйният тийнейджър е бил отведен заедно с майка си и баща си във Второ РУ, за да даде обяснения. След това е бил освободен. В полицията тече проверка по случая.

Повод за скандала била неочаквана ярост от едното към другото дете. Агресорът започнал да псува и обижда съученика си.

По разкази на съучениците им, те са имали и друг път пререкания. Габриел е с руски корени. Бил изключително тих и скромен.