София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Отново масово болни пътници в самолет

Грип покосява пасажери, пътуващи към САЩ

5 годиниОбщество 4 Боряна Райчева

Нова паника на американско летище, броени дни след като на нюйорския авиопорт кацна самолет от Дубай с десетки болни пътници. Този път тревогата е заради два полета, пристигнали от Европа в американския град Филаделфия. Пътниците и екипажите са били посрещнати от линейки и медицински екипи, тъй като 12 души на борда на самолетите са получили болестни симптоми, наподобяващи грип.
 
Всички 250 души от двата полета на авиокомпания "Американ еърлайнс", пътували от Мюнхен и Париж, са били поставени под кратка карантина за по-обстойни медицински преглед като предпазна мярка. От международното летище във Филаделфия са действали по план за спешни случаи, уведомени са всички американски институции.
 
Симптомите на пътниците са болно гърло и кашлица, при никого не е установена треска. Никой от пътниците не е тежко болен.
Припомням, че на 5 септември 19 души от полет на авиокомпания "Емирейтс" от Дубай бяха потвърдени като болни след кацането на самолета в Ню Йорк. Десет от тях бяха приети на лечение в местна болница. 
 
Пресслужбата на кмета на Ню Йорк Бил де Блазио обяви, че резултатите от изследванията са потвърдили, че става дума за грип.