София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Отново непроверени пътници на летище „София“

Сигнал подаде потребител на социалните мрежи

6 годиниОбщество 1 Боряна Райчева

За нов случай на непроверен пътник, влязъл в България през летище „София“ сигнализира във Фейсбук Георг Тупарев. Мъжът разказва, как слизайки от полета в залата за проверка на документи не е имало граничен служител и няколко пътника са влезли в страната ни без да бъдат проверени. И това идва само седмица след скандала с полета от Париж, когато над 40 души влязоха на територията на България, без да бъдат проверени на летището в София.

„София, летище, терминал 2 - пристигам със закъснял полет на Бай Ганьо Ер от Амстердам.

Пред мен има около десетина пътника. Влизаме в залата за проверка на документи. Няма нито един граничен служител. Първите няколко пътника минават без проверка. Идва запъхтян полицай. Точно когато си давам паспорта, идва втори и му се извинява, че не са били обявили полета за кацнал. Информационното табло уверено твърди, че аз още летя. Всъщност се мотая като муха без глава и се чудя на коя лента ще се появи още летящият ми куфар. Идва на лента №4 от Прага. Като съвестен и леко глуповат гражданин на излизане почуквам плахо на вратата на митничарите да ги информирам за "инцидента". Вратата заключена. Митничари няма.

Поемам към мръсното такси, молейки се България никога да не става част от Шенген. Изпитвам колективен национален срам. Това става точно седмица след скандала с полета от Париж“, това разва във Фейсбук профила си Тупарев.

Министърът на вътрешните работи Валентин Радев съобщи, че митничарите се оправдали с подадена грешна информация за кацането на самолета.

"Досега ми докладваха, че всичко това не е съвсем вярно. Всичко това, което ми написаха и на мен. Аз имам информация от социалните мрежи. Нямало ги там, дошли накрая, пък на таблото пишело, че самолетът още не е кацнал. Всичко това го проверяваме, това мога да ви отговоря в момента. Хората се притесняват винаги, нещата им се виждат едни, а те се оказват други, но го проверяваме сигнала", коментира вътрешният министър Валентин Радев, цитиран от Нова телевизия.