София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Отново отложиха делото срещу Емилия Ковачева

Метеорологичните условия и празниците попречили на адвокатката на Ковачева да се запознае с делото

7 годиниПравосъдие 1 Боряна Райчева

Отложиха делото срещу акушерката Емилия Ковачева, пребила новородено. Причината е, че метеорологични условия и празници не позволили на адвоката на Ковачева да се запознае с фактите по делото. Стана ясно, че не е готова и антропологичната експертиза. Тази експертиза трябва да каже дали именно обвиняемата е на клиповете, запечатали побоя над малката Никол.  Малкото момиченце вече е на 2 години и е добро физическо и психическо състояние. Рано тази сутрин родителите й излязоха на протест пред Съдебната палата. Те се оплакаха, че процесът тече много бавно и ще отнеме още минимум две години, за да се стигне до решение на съда.

Припомняме ви, че инцидентът стана в края на април 2015 година. Акушерката Емилия Ковачева е обвинена в опит за убийство на новородено, а докато беше разследвана, стана ясно, че е удряла и други бебета. Срещу нея има и второ дело, но за причиняване на лека телесна повреда на новородено.