София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Отново ще се даде старт на процедурата за концесията на летище София

Стратегията за концесиониране на Летище София остава непроменена

7 годиниПолитика 2 Боряна Райчева

Министърът на финансите Владислав Горанов заяви, че процедурата за концесионирането на Летище София ще се стартира отново.„Стратегията за концесиониране на Летище София остава непроменена. Няма причина да я променяме“, посочи финансовият министър. Той добави, че трябва да започне процедурата за ново разглеждане на Законопроекта за концесиите.

Горанов предрече, че сметката за председателството вероятно ще бъде допълнена, но това не означава и не предполага актуализация на Закона за държавния бюджет за 2017 г. „Бюджетът така, както го подготвихме в края на 2016 г. и беше одобрен, има достатъчно възможности да удържи новите политически решения и необходимостите на страната за финансиране до края на годината. Прогнозата ми е, че няма да се налага да се актуализира в нито един от параметрите“, подчерта Горанов.