София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Отново слънчево време

Максимални температури от 30 до 35 градуса

7 годиниОбщество 1 Боряна Райчева

Четвъртък започва със слънце. Около и след пладне ще има по-съществени заоблачавания и на места главно около планините, както и в североизточните райони ще превали и прегърми. Ще духа слаб, в Дунавската равнина до умерен вятър от северозапад. Максималните температури ще бъдат от 30 до 35 градуса, в Южна България до 36, 38.

В следобедните часове ще има по-съществени заоблачавания. Най-добри условия за превалявания и прегърмявания ще има в североизточните райони и около планините. Не са изклучени и градушки. Ще духа слаб до умерен вятър от северозапад.

Над планините предиобед ще бъде слънчево. След пладне ще се развива купеста облачност. Главно над Стара планина и над Родопите ще превали и прегърми. Вятърът ще бъде слаб до умерен от запад. На 2500 м височина максималната температура ще достига 14 градуса, а на 1500 м около 21 градуса.

По Черноморието през по-голямата част на деня ще бъде слънчево. Привечер по северното крайбрежие ще се заоблачи и на места ще превали и прегърми. Вятърът ще бъде слаб. Дневните температури ще достигат 28, 32 градуса. Температурата на морската вода е 23, 25 градуса. Вълнението ще бъде слабо.