Гледай
на живо

Пакетът за мобилност може да бъде коригиран

Това се случва след протести и тежки преговори

Има шанс пакетът за мобилност, известен като промените „Макрон“, извел на улицата в рамките на деня стотици превозвачи да бъде коригиран. Това съобщи пред  събралото се множество от протестиращи транспортният министър Ивайло Московски.
 
 
Обръщението на транспортният министър към превозвачите идва, след като рано тази сутрин около 100 камиона и 70 автобуса, разположени по софийските улици, блокираха движението.
 
Шофьорите изразиха недоволството си към  новите изисквания, които са известни като промените „Макрон”. По думите им, ако промените бъдат приети и те влязат в сила и за страната ни, това ще доведе до масов фалит на нашите транспортни фирми. 
 
Протестиращите обясниха още, че разходите, които предполагат новите правила, ще бъдат непосилни за фирмите, като те щели да се отразят и на всеки шофьор поотделно, защото вероятно част от загубите ще бъдат удържани от възнагражденията им.
 
Московски допълни още, че е убеден, че съвсем скоро цялата концепция на промените ще бъде сменена или до голяма степен ще бъдат приети българските искания.