София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Паргов: Целта на БСП е да започне да расте

Левицата ще повишава рейтинга и доверието си сред гражданите

6 годиниПолитика 9 Боряна Райчева

„Целта на БСП не е да развяваме като знаме проблемите на хората, а да накараме управляващите да си свършат работата. В последната една година имаме над 30 законопроекта, за съжаление неприети. Това показва упоството на управляващите. Ние вчера напуснахме парламента заради това, че управляващите не се съобразиха с наше предложение по отношение на дневния ред“, това каза за предаването „Бареков и Байрактаров без цензура на телевизия Евроком лидерът на БСП-София Калоян Паргов.

По думите му, БСП успява да си върши работата на опозиция, като се опитва да бъде максимално близо до гражданите и да решава проблемите им, без да е необходим директен сблъсък между лидера на червените Корнелия Нинова и Бойко Борисов.

Паргов подчерта, че от тази година целта на БСП е да започне да расте като рейтинг и като доверие сред гражданите.  

По отношение на здравеопазването, според Калоян Паргов, трява да се промени принципът на финансиране на здравната система, „защото в момента парите следват пациента“. „Директорът гледа на пациента като на пари и крайният резултат е плачевен. Приципът на финансиране трябва да бъде с оглед по-високо качество, ефективност, постигнати резултати. В момента се водят и разговори за демонополизиране на Здравната каса“, обясни лидерът на БСП-София.