Гледай
на живо

Парите свършиха, който взел-взел

Ситуацията преди изчерпването на юбилейната монета на БНБ

Парите свършиха, който взел-взел Официално възпоменателните монети от 10 лева, пуснати от БНБ по случай българското Европредседателст... thumbnail text
Официално възпоменателните монети от 10 лева, пуснати от БНБ по случай българското Европредседателство се изчерпаха. Това обявиха от институцията, а ето как изглеждаше ситуацията снощи, както и тези, които чакаха до последно за ценната паричка.
В края на работния ден най-големите ентусиасти, продължават да стоят пред портите на БНБ, за да се сдобият с две ценни моменти. Монетите, бележещи българското европредседателство. Тези, които искат да завещаят на децата и внуците си.
Монетите са съответно с възпоменателна и с разменна стойност- от 10 и от 2 лева. С тях можете да се сдобиете съответно срещу сумите от 66 и 100 лева, като по-големият интерес е към 10-левовата, от която има изсечени само 3000 бройки.
Независимо обаче от причините, довели всички тези ентусиасти пред портите на БНБ, важно е едно – да оставиш след себе си нещо, с което да те запомнят.
А колкото до това каква е организацията, свързана с начините за сдобиване с ценните монети за Европредседателството, тя си остава по традиция българска.
Или ако трябва да обобщим с думите на Алеко, написани още през далечната 1895 г., но актуални до днес „Европейци сме ний, ама все не до там.“