София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Партия АБВ дари книги на театър в Бургас

Представители на партията поднесоха цветя пред паметника на Апостол Карамитев

5 годиниПолитика 4 Боряна Райчева

Ръководството на ПП АБВ дари книги на Димитър Талев на театър „Адриана Будевска“ в Бургас. По време на събитието, което е част от инициативата на партията „Подари книга възроди любовта към познанието“, новоизбраният лидер на АБВ-Младежи Пламена Заячка подчерта огромната роля на българските театри за запазването на родолюбието и  духа на българина. От своя страна от ръководството на културната институция заявиха, че представленията, базирани на български автори, винаги са се радвали на огромна популярност и посочиха, че обмислят вариант да поставят нова пиеса и по произведенията на Димитър Талев, от чието рождение тази година се навършват 120 години. 

По-късно през деня представителите на АБВ поднесоха цветя пред паметника на Апостол Карамитев в Морската градина в Бургас. Те проведоха и вече традиционната си акция по раздаване на балони с прикачени към тях стихове на български автори.