София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Партия „Възраждане“ мина 1 %

Това показват данните при 89.73% от обработените протоколи

7 годиниИзбори 2017 10 Боряна Райчева

Партия „Възраждане“ премина бариерата от 1%. Според последните данни при 89.73% от обработените протоколи партията на бившите активисти на „Атака“ - Костадин Костадинов, Минчо Христов и Стела Банкова събира 1.1% от гласовете на изборите и така тя остава малко след коалиция АБВ – Движение 21, което събира 1.55% от гласовете на избирателите. 
 
Това, че партия „Възраждане“ премина 1% означава, че тя ще може да вземе партийна субсидия, но в предизборната си кампания от партията заложиха обещания като премахването на държавната субсидия за политическа партия и преразглеждане на приватизацията. 
 
Цели и програма на ПП „Възраждане“: 4. Премахване на държавната субсидия за политическа партия. Референдуми по всички важни въпроси, възможност за отзоваване на народни представители, отпадане на депутатския имунитет и въвеждане на мажоритарна избирателна система. 
 
Дали ще останат верни на обещанието си и дали ще се откажат от партийната си субсидия?
 
За партия „Възраждане“ не стана въпрос нито веднъж около изборите и нито един социолог не я бе включил в прогнозите си. Въпреки това тя събираше голям брой гласове във всички онлайн анкети, където на моменти дори повеждаше пред ГЕРБ. Мнозина смятаха, че това се дължи на компютърни трикове, но самият факт, че тя премина бариерата, означава, че избирателите малко или много са се доверили на ПП „Възраждане“.