София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Пасков: Путин е нещо смъртоносно опасно за Запада

„НАТО е американска армия от европейски башибозуци“

8 годиниОбщество 13 Боряна Райчева

Путин е нещо смъртоносно опасно, заяви Пламен Пасков в предаването „Делници“ на телевизия Евроком.

Само миналата година е имало 7 опита за убийство на руския президент. Срещу Путин има не само лично отношение, а цяла система. Това е и причината да се пази в тайна местонахождението му.

Пламен Пасков е на мнение, че Ангела Меркел изрича много всеобщоизвестни факти, но единственото, според него, вярно нещо, изречено от нея е геополитическата аксиома, че Европа ще се раздели на Еврабия и Евразия. Евразия ще бъде най-големия естествен географски континент в целия свят, включващ територията на цяла Европа и Азия. Еврабия ще ни се предлага като императивен избор за демократизация на европейските граждани, който на практика съчетава невъзможности.

На въпроса дали ЕС и НАТО са американски проекти, Пасков отговори, че днешният Европейски съюз е американски проект и в никакъв случай не защитава европейските страни. Относно НАТО, той сподели мнението си, че тази организация представлява американска армия от европейски башибозуци.