София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Патриарх Неофит откри православен медицински център

Центърът бе открит с тържествен водосвет от Браницки епископ Григорий, викарий на Софийския митрополи

8 годиниЗдраве 1 Боряна Райчева

Идеята за създаването на православния медицински център, открит от Патриарх Неофит, е на д-р Елена Станчева и е съвместен проект на Софийска света митрополия и православно сдружение „Света Марина“.


При откриването на центъра стана ясно, че той е в памет на майката на д-р Станчева. Тя е основател на здравна фондация „Гина“ и има огромното желание да се занимава с благотворителност.


Православният Медицинският център, който много желаехме, е вече факт. Тук ще работят добри специалисти и всеки, който почувства необходимост, ще получи помощ от ръката на вярващ човек, от лекар, който ще му вдъхне надежда за бъдеще, заяви патриархът.


В медицинският център освен свещениците и хората, трудещи се в Църквата, всеки един, който отиде ще може да получи медицинска помощ. Той работи съвместно със Софийска света митрополия и тъй като е обвързан със Здравната каса, инициаторите обещаха скоро да се започне и процедура по създаване на безплатни прегледи веднъж месечно за социално слаби хора. Центърът работи в партньорство и с близката до него Военномедицинска болница.
Центърът се намира на адрес: ул. „Княз Борис 1“ 14 (в близост до НДК). Тел. за връзка:02-495-00-99, 0899-368-099.