София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Патриотите наредиха листите

Валери Симеонов ще води в София и Бургас, Волен – в София, Каракачанов – в Плевен

7 годиниПолитика 1 Боряна Райчева

Лидерът на НФСБ Валери Симеонов ще води листата в 23-ти Многомандатен избирателен район (МИР) в София, както и листата в Бургас, Юлиан Ангелов ще е в 24-и МИР, а лидерът на "Атака" Волен Сидеров традиционно ще води в 25-и МИР.

Красимир Каракачанов, който е председател на ВМРО, ще води листата на Патриотите в Плевен. Адвокатът Явор Нотев ще поведе листата в София-област, а Десислав Чуколов в Стара Загора. Листата в Пловдив ще води Славчо Атанасов, Валентин Касабов ще е във Варна, Емил Димитров- Ревизоро в Шумен, а Павел Шопов в Хасково.

Това стана ясно от представянето на част от листите на Патриотичния блок за предстоящите избори. Водачите в Разград и Кърджали, където обикновено доминира ДПС, още не са определени.

Лидерите на трите партии в блока – НФСБ, „Атака“ и ВМРО обявиха, че ще се борят да са първа или втора политическа сила и не биха влезли в следизборна коалиция само с ДПС и ДОСТ. За всички останали партии те били отворени.

Преди няколко дни едно от най-популярните лица на патриотите – Димитър Байрактаров, обяви по телевизия „Евроком“, че напуска НФСБ, тъй като лидерите се сговоряли за коалиции и вече нямало принципи и идеи.