София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Патриотите вземат Раковски 134

Централното ръководство на партията се мести в легендарната сграда

6 годиниПолитика 10 Боряна Райчева

Министерският съвет предостави на политическа партия „Национален фронт за спасение на България“ под наем част от имот – частна държавна собственост, за административните нужди на централното й ръководство. Това са третият и четвъртият етажи на сградата на ул. „Георги С. Раковски“ №134 в София. С решението се изпълнява разпоредба на Закона за политическите партии, съобщи БГНЕС. Така Централното ръководство на партията на Валери Симеонов ще се премести в легендарната сграда, която бе централа на Съюза на демократичните сили.
Правителството предостави на Висшия съдебен съвет правото на управление върху имота на бул. „Александър Стамболийски“ №82 в София. Теренът от 8 дка и построената в него сграда са с отпаднала необходимост за болница „Лозенец“. Те ще бъдат използвани за нуждите на специализираните органи на съдебната власт – съд и прокуратура.
Министерският съвет предостави безвъзмездно на Медицинския университет в София правото на управление върху имот с площ 16,7 дка в столичния район „Триадица“. Това е базата, ползвана от факултета по дентална медицина, която към момента е с предоставени права за управление на Министерството на здравеопазването. Решението ще позволи по-доброто стопанисване на сградите и прилежащите терени.
На Националната агенция за приходите беше предоставена част от сградата на ул. „Аксаков“ №31 в София, ползвана досега от Българската агенция за инвестиции. Агенцията получава етаж от сградата на ул. „Врабча“ 23, в която се помещаваше администрация на НАП. Размяната се прави с цел оптимизация на и подобряване на обслужването на гражданите. Така приходната администрация ще бъде съсредоточена във функционално свързани сгради на ул. „Аксаков“ - №№21, 29 и 31.