София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Павлова: България има воля да се бори с корупцията

Страната ни върна темата за Западните Балкани

6 годиниПолитика 1 Боряна Райчева

Българските приоритети бяха представени по един много убедителен и ясен начин, каза днес в Страсбург пред медии министърът за българското председателство на Съвета на ЕС Лиляна Павлова.
Тя благодари за покрепата на всички политически партии в Европейския парламент и от признанието от председателя на ЕК Жан-Клод Юнкер.

Министър Лиляна Павлова акцентира на това, че страната успя да върне темата за Западните Балкани в общоевропейския дневен ред и да насочи вниманието на институциите към дебата за бъдещето на Европа, дигиталния дневен ред, сигурността и стабилността на континента.

На днешното заседание страната получи ясна подкрепа в борбата с корупцията, каза още Павлова в отговор на въпрос. Тя добави, че страната ни има воля за борба с корупцията, „ Това, по което се работи, дава резултат, който е видим през икономическите показатели - ръста на икономика, намаляващата безработица и увеличаването на инвестициите", допълни Павлова.