Гледай
на живо

Павлова: Програмата за саниране на многофамилни сгради не е спряна

Правителството предлага увеличение на бюджета с още 1 млрд. лв.

Павлова: Програмата за саниране на многофамилни сгради не е спряна Почти две хиляди сгради чакат за саниране по програмата за енергийна ефективност на многофамилни жил... thumbnail text

Почти две хиляди сгради чакат за саниране по програмата за енергийна ефективност на многофамилни жилища. Финансирането по проекта е на стойност 1 млрд. лева и е заложено в проекта на бюджета за догодина на правителството в оставка. Това съобщи министърът на регионалното развитие и благоустройството в оставка Лиляна Павлова.

За 2019 всгради има осигурени пари за саниране за тази година. Кметовете са уведомени временно да преустановят сключването на нови договори, докато Народното събрание приеме бюджет 2017 г. Причината е, че сключените до момента договори са достигнали сумата от 1 млрд. лв., заложена в бюджета и в постановлението за изпълнението на програмата.

Не мога да позволя на кметовете да сключат финансово необезпечени договори, заяви министърът. Ако позволя това ще стана клиент на прокуратурата, добави тя. Правителството предложи увеличение на бюджета по програмата с още 1 млрд. лева.

Националната програмата за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради не е спряна, заяви тя.