София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Павлова: Ще възобновим програмата за саниране

Програмата за енергийна ефективност поетапно трябва да обхване целия сграден фонд в страната

7 годиниОбщество 9 Боряна Райчева

„Програмата за енергийна ефективност поетапно трябва да обхване целия сграден фонд в страната. За съжаление, в момента е спряна, но ако ни гласувате доверие, ще гарантираме нейното продължаване, защото така ще удължим живота на старите блокове, ще ги направим по-топли и уютни.“ - това заяви на среща с етажни собственици от град Провадия Лиляна Павлова.
 
По думите й социалният и икономически ефект на програмата са безспорни, защото освен ползата за етажните собственици, осигурява работа и за много малки и средни фирми.
 
На срещата местните жители споделиха административните трудности, които срещат заради липсата на съдействие за санирането от страната на общинското ръководство в Провадия.
В присъствието на кмета на морската столица Иван Портних с гражданите бяха обсъдени и възможностите за развитие на туризма в общината.