София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Пентагонът наема офис в Trump Tower

Наемът ще е в размер на 1,5 милиарда долара на година

7 годиниПолитика 1 Боряна Райчева

Министерството на отбраната на САЩ планира да наеме помещение в небостъргача Trump Tower в Ню Йорк, който е и дом на семейството на президента на САЩ, пише вестник Washington Post.

Пентагонът "работи по съществуващите канали, за да получи ограничена площ под наем в Trump Tower", цитира изданието представителя на Министерството на отбраната на САЩ Джеймс Бриндъл.

Вариантът правителствена агенция да плати наем на компанията, която е собственост на президента, е въпрос на смесени финансови интереси Тръмп и президентството му, посочва изданието.

Място в сградата е необходимо за персонал и оборудване, които ще поддържат президента на САЩ в резиденцията му, заяви Бриндъл.

Въпреки факта, че официалната резиденция на президента е в Белия дом, Trump Tower е дом на семейството му, включително и на съпругата му Мелания и сина им Барън.

Работата на Пентагона е била организирана по същия начин и по времето на бившия президент Барак Обама в Чикаго. Според телевизионния канал Си Ен Ен, наемът може да струва около $ 1.5 милиона на година.

Тръмп обяви през януари, че ще напусне управлението на компанията и ще го предаде на синовете си, а активите си ще предаде на доверително управление. Той информира, че не се отказва от своите активи, които се оценяват на милиарди долари.