София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Перничани на протест срещу „Топлофикация“

Недоволни са от предоставяната услуга

6 годиниОбщество 1 Боряна Райчева

Перничани излизат на протест, за да изразят недоволството си срещу лошата услуга, предоставяна им от местната „Топлофикация“.
 
Жителите на града са гневни, тъй като дружеството системно не изпълнява поетите задължения спрямо тях и регулярно голяма част от перничани остават на студено.
 
Последното спиране на топлоподаването в града се случи в края на февруари в едни от най-студените дни, като причина за това от предприятието посочиха авария. Авариите обаче, според местните, видимо и от страницата на дружеството се случват буквално всеки месец в рамките на отоплителния сезон.
 
Проблемът е сериозен, тъй като освен частните потребители, клиенти на „Топлофикация“ са и много общински сгради, сред които и училища, като спирането на отоплението в последните е наложило затварянето им в пирнудителни ваканции.
Заради лошата услуга, перничани са принудени да плащат и по-високи цени за ток, тъй като се налага да се отопляват с допълнителни електрически уреди.
 
Освен през зимата, проблем с дружеството в областта има и през летния сезон, когато регулярно пък спира топлата вода.
 
Всички това изкарва недоволните  в града днес в 13:00 на протест.