София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Пет жертви заради неопесъчен надлез край Пазарджик

Ударили са се три микробуса и два автомобила

5 годиниИнциденти 6 Боряна Райчева

Петима души загинаха при тежка катастрофа, която стана в района на Пазарджик тази сутрин около 7.00 ч. Сблъскали са се три микробуса и два автомобила.

Катастрофата е станала на надлеза между пазарджишките села Звъничево и Братаница. Най-вероятната причина за тежкия инцидент е гъстата мъгла в района и неопесъчен участък.

Четирима души са загинали на място, а една жена по-късно в пазарджишката болница. Тя е откарана там в изключително тежко състояние. Двама от загиналите са пътували в една от колите, а другите трима – в един от микробусите.

В района са станали още три катастрофи с шест автомобила, при които няма сериозно ранени. Временно е ограничено движението в участъка Звъничево-Вaрвара заради инцидента, съобщиха от АПИ. Обходният маршрут е по пътя с.Вaрвара - Септемврийски ханчета.

В момента се търси виновникът за опасния участък. 11-те автомобила не са част от верижна катастрофа, а последователно са катастрофирали на опасното трасе.

Движението по автомагистрала „Тракия” е интензивно. В района на Пазарджик, Пловдив и Стара Загора има гъста мъгла. Видимостта е намалена. Очаква се за празниците от там да преминат над 70 000 превозни средства. Призивът е да се шофира внимателно.