София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Петима ранени след взрив на газова бутилка в Сапарева баня

Три жени са с опасност за живота

6 годиниИнциденти 1 Боряна Райчева

Петима души са ранени при взрив на газова бутилка в къща в Сапарева баня, съобщиха от МВР. Инцидентът станал около 17.00 часа, вчера, в къща в града. Трите жени са откарани в „Пирогов“, като две от тях са с опасност за живота. Пострадалите са на възраст 53 г., 70г. и 73 г.

Те имат широкоплощни, обширни изгаряния, с изгаряния на горните дихателни пътища и инхалация на пушечни газове, съобщи доц. Мая Аргирова, директор на специализирания комплекс по изгряния и пластична хирургия в УМБАЛСМ "Пирогов", където са настанени пострадалите. Предстоят им серия от операции, които започват от утре. Другите двама пострадали са настанени в хирургичните отделения на болниците в Дупница, като стана ясно, че състоянието им е стабилно.

Според кмета на община Сапарева баня, Калин Гелев, инцидентът е станал в дома на възрастно семейство. На място са изпратени екипи на противопожарна служба и Районно управление – Дупница. Според полицията, хората в къщата са се опитвали да ремонтират газовата бутилка.