София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Петков: Кабинетът Борисов няма да изкара мандата си

АБВ ще предизвика дискусия по антикорупционния закон

6 годиниПолитика 1 Боряна Райчева

„Един премиер да атакува процедурата вот на недоверие с нелепи аргументи показва, че ще последва падане в бъдеще“. Това каза в студиото на „Тази сутрин“ Румен Петков. По думите му, кабинетът на Бойко Борисов няма да изкара този мандат. „Целият този етюд, който се разиграва – ще правим лифт, няма да правим лифт, ще ходим по дискотеките да проверяваме за шум, в Банско няма да ходим. Това показва, че няма политика, показва неспособност да се отговори на очакванията”, аргументира се той.

Относно наложеното вето на президента Румен Радев върху антикорупционния закон, Петков подчерта, че законът трябва да бъде преразгледан. Той обяви, че от АБВ ще предизвикат дискусия по този закон, „защото не бъдат ли направени правилни следващи стъпки, държавата ще бъде изправена пред много голям проблем“. Според Румен Петков, президентът ще сезира и Конституционния съд.