София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Петър Христов е се е притеснявал от групата на "Наглите"

Цветанов отрече да е познавал бизнесмена преди да влезе в политиката

6 годиниКрими 1 Боряна Райчева

Председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов обяви, че е познавал бизнесмена Петър Христов от времето, когато е влязъл в политиката, а не преди това. Пред журналисти след КСНС при президента той категорично отрече убитият Христов да е бил спряган за кандидат за кмет на Велико Търново от партия ГЕРБ. „Петър Христов не е бил член на партия ГЕРБ, бил е симпатизант. Направил е само едно единствено дарение, то може да се провери“, обясни Цветанов.

Припомняме, че вчера сутринта на столична улица в квартал „Манастирски ливади“ показно бе прострелян бизнесменът Петър Христов. По думите на Цветан Цветанов жертвата Христов никога не е споделял за евентуални заплахи, но е имал опасения относно ответна реакция на групата на "Наглите".  „В периода, когато бях вицепремиер, Петър Христов имаше възможност да подпомогне разкриването на тежки криминални престъпления. Ако мотивът за това престъпление е ответна реакция на групата на „Наглите”, това не е добър сигнал“, допълни председателят на ПГ на ГЕРБ.