София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Петър Хубчев официално е новият селекционер на националния отбор по футбол

Дебютът му ще е срещу Франция

8 годиниСпортни 2 Боряна Райчева

Петър Хубчев беше утвърден за селекционер на мъжкия национален отбор на България по футбол, съобщиха от БФС. На заседание изпълнителното бюро на централата е гласувало доверие на 52-годишния наставник до края на квалификациите за световното първенство през 2018 година.

Дебютът на Хубчев ще бъде на "Стад дьо Франс" в Париж срещу Франция на 7 октомври, а три дни по-късно е гостуването в Солна на Швеция.

Помощници на Хубчев, който е бронзов медалист от САЩ '94, ще бъдат Георги Донков и Левон Апкарян, а треньор на вратарите - Армен Амбарцумян.

Официалното представяне на треньора ще се състои на 3 октомври, след което той ще изведе избраниците си на първа тренировка на стадион "Васил Левски".

За последно Хубчев беше треньор на "Берое", откъдето беше освободен през април. Той изкара четири години начело на старозагорци, като изведе тима до Купата и Суперкупата на България през 2013 г.

Бившият национал вече е работил в националния отбор, но като помощник-треньор. Между 2003 и 2005 г. той беше в щаба на Пламен Марков при последното класиране за голямо първенство, а след това остана за кратко асистент при Христо Стоичков.

На клубно ниво Хубчев е бил начело на "Славия", германския "Бад Вилбел", вторите отбори на "Айнтрахт" (Франкфурт) и "Волфсбург", "Черноморец" (Поморие) и "Берое".