София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Петър Янков, метеоролог: Очаква ни седмица с дъх на зима

Сняг в северните части на България

6 годиниОбщество 8 Боряна Райчева

В духа на глобалното затопляне ще се появяват още такива ситуации, заяви Петър Янков, метеоролог в предаването „Делници“ по телевизия „Евроком“ във връзка с наводненията в Бургас. Той добави, че такива прояви ще има и за в бъдеще в нашите географски ширини.

„Валежите, които паднаха в Бургас се приближават до нулева или първа степен до американските тропически циклони“, съобщи Янков.

„Очаква ни динамично време. Седмица с дъх на зима“, обяви метеорологът.

Той добави, че през следващата седмици ни очаква студено време, валежи от дъжд, а на места и от сняг. В понеделник времето ще е облачно, съпроводено с чувствително захлаждане и понижаване на температурите. Вторник и сряда максималните температури в град София ще достигнат едва 5-6 градуса. Валежи от дъжд и сняг ще има в северната част от страната. Петър Янков предупреждава да не ходим във високопланински части, защото ветровете там ще са много силни. След 25 ноември цяла България ще бъде с дебела снежна покривка.