София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Петър Никленов: Общината в Пловдив реши, че може да ни вземе стадиона ей така

Президентът на футболен клуб „Векта“ разказа за мъките си с властите

7 годиниОбщество 17 Боряна Райчева

Повече от 10 години се занимавам и инвестирам в детско-юношески фугбол. Това каза в предаването „Делници“ на телевизия „Евроком“ Петър Никленов, президент на пловдивския футболен клуб „Векта“. Той посочи, че не е получил и една стотинка от държавата, а напротив, е бил репресиран от властта.

Никленов каза още, че е инвестирал в стадион, автобус и материална база, но през цялото време само му е пречено.  

Преди около година общината в Пловдив прекрати концесията за стадиона и го иззе, с което децата от клуба няма къде да играят и да тренират.

Никленов отказа да коментира отношенията си с Бойко Борисов, понеже смята, че е излъган от него, както и много други хора.

Много хора в България не са готови да се изправят срещу системата и да се борят за правата си, коментира той.

Според него много хора във властта и на високи позиции са там със съвсем други цели, но проблемът си е в самите нас, понеже го допускаме.

Никленов коментира обвиненията срещу пловдивския кмет Иван Тотев и каза, че не се радва за това, понеже те са срам за Пловдив. Ние сме със сбъркана ценностна система, щом някои хора се радват на такива неща, каза той.

Президентът на „Векта“ добави, че клубът е бил изряден в плащанията си към общината, говорил е многократно с кмета Тотев, получавал е благодарствени писма и въпреки че футболният отбор е носител на Купата на България в своята категория, в началото на 2015 година е получил писмо, че трябва да освободи стадиона.

Този стадион аз съм го построил, изкарал съм над 80 камиона боклуци и местните управляващи решиха, че могат да го вземат, не скри огорчението си Петър Никленов.