София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Пиян шофьор блъсна дете във Врачанско

Пострадалото 11-годишно момиче е в кома

5 годиниИнциденти 8 Боряна Райчева

Единадесетгодишната Сара се бори за живота си, след като снощи в 20:00 часа е  била блъсната е от пиян шофьор. Инцидентът се случва на завой във врачанското село Търнак.
 
Шофьорът веднага подал сигнал на тел. 112 и на мястото пристигнала линейка и патрул на полицията. Спешните медици оказали на място първа помощ на детето, след което  го транспортирали  до болницата Плевен. Раненото момиче е с наранявания в областта на галавата и гръдния кош, изпаднало е и в кома.
 
Бързата реакция на полицията предотвратила  саморазправа  от страна на роднините на блъснатото момиче, живеещи в намиращата се в близост  ромската махала,  с 60-годишния шофьор.
 
Проверка с дрегер установила, че собственикът на джипа е седнал зад волана с 1.40 промила алкохол в кръвта. Мъжът незабавно е бил задържан за 24 часа в районното управление на Бяла Слатина.