София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Пилософ: Няма подменени решения във Фонда за лечение на деца

Ръководителят на Фонда отрече обвиненията от напуснали членове на Обществения съвет

8 годиниЗдраве 2 Боряна Райчева

Фондът за лечение на деца в чужбина работи. Това е позицията на ръководителя на институцията – проф. Владимир Пилософ по създалото се ново напрежение от напускането на петима членове на Обществения съвет. По думи на директора на Фонда, обвиненията срещу него, не отговарят на истината и проблем с документацията по взетите решения няма.

Всички напуснали Обществения съвет твърдят, че гласуването за лечението на едно дете, в последствие бива подменено и протоколът се представя на членовете с друго съдържание, и то с голямо забавяне. Проф. Пилософ отдава забавянето на технически спънки и признава, че понякога минават два или три дни, докато едно решение се предостави на Обществения съвет за подпис.

По правилник заради изтичащия мандат на някои от членовете на Обществения съвет, трябва да има вече течаща обявена публична процедура по избор на техни заместници. Проф. Пилософ увери, че има такава информация на сайта на Фонда за лечение. При проверка обаче ние установихме, че уеб страницата на структурата не работи.