София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Питат Нинова откъде са парите за кампанията на Радев

Лидерката на БСП обвини ГЕРБ, че води война срещу президента

7 годиниПолитика 2 Боряна Райчева

Председателката на БСП Корнелия Нинова обвини управляващата партия ГЕРБ, че води война с президента Румен Радев. Тя каза, че комисията за „Грипен“-ите за бойната авиация се използва като бухалка срещу държавния глава и това се правело, за да се разчисти пътят на Бойко Борисов към президентството.

„Ние издигнахме, подкрепихме и работихме за избора на президента Радев“, напомни Нинова и добави, че БСП стои зад държавния глава.

От своя страна Владимир Тошев от ГЕРБ попита председателката на БСП как е финансирана кампанията на Румен Радев и дали в нея са влизали пари от „Грипен“.

Председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов пък репликира, като посочи, че Румен Радев е избран не от БСП, а от 2 600 000 български избиратели и че говоренето по начина, по който го прави Корнелия Нинова, създава лош образ на президента.