София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

По сигнал на БОЕЦ КПКОНПИ проверява Влади Горанов

За конфликт на интереси и още безвъзмездни имоти

5 годиниОбщество 1 Боряна Райчева

КПКОНПИ е образувала проверка срещу Владислав  Горанов по сигнал на гражданско сдружение БОЕЦ!  Това съобщиха за Евроком от сдружението. След старта на започналата по разпореждане на главния прокурор проверка за безвъзмездното ползване от Горанов на апартамент на кръстника му в столичния комплекс Есте, от БОЕЦ са внесли допълнителен сигнал. В него са приложени  разследвания на Биволъ и Фрогнюз, за още една вила, която Горанов ползва и за това, че синът на кръстника е бил назначен на работа във финансовото министерство и искане за проверка за конфликт на интереси. Днес от антикорупционната комисия са уведомили БОЕЦ, че започват проверка по техния сигнал.

В документа, изпратен от БОЕЦ  до КОНПИ  е добавен и аналогичен случай за неправомерно ползване на общинско жилище от еврокомисар Мария Габриел, по който засега няма реакция.