София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

ПО-ВИСОКИ ТАКСИ ЗА ЧУЖДЕНЦИ В „ДИСНИЛЕНД“ ПАРИЖ

ОПЛАКВАНИЯ ОТ КЛИЕНТИ ЗА НЕОБОСНОВАНИ РАЗЛИКИ В ЦЕНОРАЗПИСА

9 годиниОбщество 8 Боряна Райчева

Еврoпeйската комисия разследва твърдения, че "Дисниленд" в Париж определя по-високи цени за чужденци в сравнение с тарифата за французи, пише "Гардиън". Става дума за премиум пакета, за който французите плащат 1,34 евро, а германците - 2,44 евро и британците по 1,87 евро. Тези пакети включват настаняване и различни екстри за продължителна почивка в увеселителния парк.

"Европейската комисия и някои потребителски центрове в Европа често получават оплаквания от клиенти заради прилагане на необосновани разлики в ценоразписа на база националност и местожителство", коментират от Брюксел.
Британци и германци опитали да си вземат евтини билети през интернет, но това било невъзможно заради ограничението плащането да стане с френска кредитна карта. По тази причина ЕК е поискала от Париж да проведе разследване и да премахне ценовата дискриминация на чужденците.
Представител на "Дисниленд" - Париж, обясни, че цената на стандартен билет е еднаква в рамките на целия Европейски съюз.

Източник: 24chasa.bg