София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

По-високи заплати за полицаите ще има, но догодина

В бюджета за следващата година ще има пари

7 годиниОбщество 1 Боряна Райчева

По-високи заплати за полицаите ще има, но от догодина. В бюджета за 2017 година не е предвидено перо за увеличаване на възнаграждения за работещите в системата на МВР.

Вътрешният министър Валентин Радев заяви, че вече е разговарял с представители на синдикатите и са се договорили, че в момента пари за заплати няма да се дават.

От синдикатите обаче твърдят, че не се говорили с вътрешния министър за пари.

Проблемът с униформите на служителите е от 2011 година. Те на са получавали дрехи в продължение на четири години. Левовата равностойност за периода ще бъде изплатена, работните места ще бъдат преоборудвани с нова техника. За целта са необходими около 30 млн. лева. Парите за дрехи ще бъдат дадени веднага след приемането на Закона за МВР и обнародването му в Държавен вестник.

Въпреки обещаното, полицаите излизат на протест и тази вечер, за да продължат да настояват за по-високи заплати. Демонстрации ще има и в следващите дни, но в други градове на страната.