София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Почина китаристът на AC/DC Малкълм Йънг

Той е един от съоснователите на групата

6 годиниОбщество 1 Боряна Райчева

Почина съоснователят и китарист на AC/DC Малкълм Йънг, съобщи легендарната хард рок група във Фейсбук. „С дълбока скръб съобщаваме, че Малкълм Йънг е починал. Той, заедно с Ангъс Йънг, беше основател на AC/DC. С огромна отдаденост той беше двигателят на тази група. Като китарист, текстописец и визионер той беше перфекционист и уникален човек.Той беше добър в това, което прави и го правеше точно както искаше. Лоялността към феновете му беше несравнима. Като негов брат ми е трудно да опиша с думи какво значеше за мен той в моя живот, връзката, която имахме, беше специална и уникална. Оставя зад себе си огромно наследство, което ще живее завинаги. Малкълм, добра работа”, се казва в съобщение на сайта на групата във Фейсбук.

Малкълм страдаше от деменция от няколко години. Почина в мир сред близките си, съобщиха членовете на групата. Малкълм почина на 64 г. Миналия месец си отиде и брат му Джордж, който беше и ментор на AC/DC.

Австралийската банда е създадено от братята Йънг през 1973 и е продала досега над 200 000 млн. диска.