София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Подготвя се нов Закон за движение по пътищата

Според депутатката Нели Петрова агресията на пътя тръгва от училище и семейството

7 годиниОбщество 2 Боряна Райчева

Със затоплянето на времето по улиците на Варна, а и на другите големи градове хвърчат мотори със скрити номера и е страшно. Това каза в предаването „Делници“ на телевизия „Евроком“ депутатката от ГЕРБ Нели Петрова, чиято дъщеря е загинала, блъсната от мотоциклет преди 6 години.

Тя коментира, че е имало тълкувателно решение, което е било на път да влезе в закона и според него пешеходецът е бил длъжен да преценява скоростта на движещия се автомобил дори, когато тръгне да пресича на пешеходна пътека.

Депутатката съобщи, че в този мандат се подготвя изцяло нов Закон за движение по пътищата и изрази надежда, че той ще помогне да намалеят жертвите при катастрофи.

Според нея агресията на пътя тръгва от агресията в училище и от това, че множество родители не се интересуват какво става с децата им.  

В училището трябва да има ред и дисциплина, включително и по-тежки наказания, за да може да се овладее агресията, смята Нели Петрова.