София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

ПОДПИСКА СЛЕД УБИЙСТВОТО НА ВЕРОНИКА

Гражданите искат да се монтира осветление при гарата

9 годиниОбщество 1 Боряна Райчева

Потресените съграждани на убитата Вероника стартират подписка днес. Документът ще бъде внесен в Общинския съвет на Велико Търново. Исканията на гражданите са да се монтират осветителни тела и камери на територита на Автогара „Юг" и железопътната гара в града. Това е районът, където изчезна студентката във ВTУ „Св. Св. Киpил и Мeтoдий Вероника Здравкова. Районът да бъде охраняван и от патрулна кола, искат още великотърновци.
Подписката ще започне в 18:00 часа тази вечер, а мястото е градинката паметника „Майка България" в града. Гражданите ще се съберат в учерения час, като се очаква да инициират и протестни действия.
В социалната мрежа вече са създадени две групи с име - "В памет на Вероника Здравкова". До момента в тях членуват около 3000 души от цялата страна. Всички участници се обявяват за бързото разрешаване на случая и справедлива присъда за убиеца на младото момиче.
Тялото на Вероника беше намерено от рибар в река Янтра. Вepoникa Здpaвкoвa, на 23 години, изчезна вечерта на 28 февруари. По първоначални данни момичето е било по бельо, което навежда на мисълта, че е била изнасилена.
По случая е образувано досъдебно производство. Резултатите от аутопсията на тялото на младото момиче ще излязат по-късно през днешния ден.