София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Пожар в бързия влак София-Бургас

Няма пострадали

6 годиниИнциденти 4 Боряна Райчева

Два вагона на бърз пътнически влак се запалиха на гара Коньово между Нова Загора и Ямбол.

Превозните служители са реагирали своевременно, като веднага са евакуирали хората от влака. Няма пострадалипътници и служители на БДЖ. Засегнати от пожара са последните два вагона на влака.

Към мястото на инцидента са били изпратени също екипи на полицията, Бърза помощ и БДЖ.

От БДЖ съобщиха, че запалването е възникнало в третия вагон на бързия влак. Още не е ясна причината за пожара.
 
В пътническата композиция са пътували около 80 души, за които е осигурен превоз с автобуси.

Влаковете са на 35-40 години и са технически изправни. Пътниците могат да бъдат спокойни, защото ако влакът не е технически изправен, той няма бъде допуснат да превозва пътници, заяви за bTV началникът на "Пътнически превози" - Пловдив Ангел Даскалов.

Даскалов допълни, че компетентните органи ще направят още един преглед на влака през деня, за да се установи причината за изгорялата мотриса.

"Всички излязохме за около 3-4 минути от горящия влак. Мисля, че това е причината, поради която няма пострадали, защото не бяхме много хора в самия влак и пламъкът в начало не беше толкова много", разказа една от жените пътуващи във влака.

Пътниците коментират и различни версии за възникналия пожар във влкада. Някои от тях са усетили миризма "на кабел", и по този повод заявиха, че не са малко случаите на пожари в старите влакове на БДЖ, причинени от късо съединение.

Други посочват, че пламъците са били главно около тоалетната на единия от вагоните и някой може да е пушил цигари там.