София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Пожар в самолета на Саудитска Арабия

Няма пострадали

6 годиниИнциденти 2 Боряна Райчева

Играчите на националния отбор по футбол на Саудитска Арабия преживяха неочакван стрес късно снощи, след като двигател на самолета, с който  пътуваха към  руския град  Ростов-на-Дон, се подпали във въздуха. От разпространени кадри в You Tube се вижда как пламъци обхващат дясното крило на летателната машина. Инцидентът се случва малко преди кацането на летището и за щастие няма пострадали. Отборът е летял за предстоящата си среща в сряда срещу тема на  Уругвай.
 
От футболната федерация на Саудитска Арабия потвърдиха за инцидента, но успокоиха, че пострадали няма. В изявлението, публикувано в социалните мрежи, се посочва, че става въпрос за незначителна техническа повреда. „Самолетът се приземи успешно на летището в Ростов на Дон и членовете на нашата делегация вече се насочиха към хотела". 
 
Аеропланът Еърбъс A319-100 е на 12 години, като е бил е купен като нов от американската авиокомпания Frontier Airlines, а през април 2016 г. машината е продадена на Airline Rossiya.