София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Пожар във Врачанско отне живота на възрастна жена

Най-вероятно газова бутилка е причинила фаталния край

7 годиниИнциденти 2 Боряна Райчева

84-годишната жена е починала в дома си в село Добролево. Инцидентът се е случил около 20 часа на 12-ти януари, когато съседите чуват силен гръм. Веднага са осведомени спешните медицински служби, но при пристигане на пожарната вече цялата къща е била обхваната от пламъци.

Освен възрастната жена с нея са били нейната дъщеря и зетя и. Те са оцелели по чудо, защото са били на втория етаж на къщата. Двамата са настанени при техни съседи, имат леки изгаряние, но състоянието им е добро.

От мощния удар са счупени и прозорците на съседните имоти. Съседи споделят, че силния удар е наподобявал дори заметресение. Те са се опитали да спасят жената, но, за съжаление, опитите им се оказват безуспешни. Съседите смятат, че печката за готвене е била включена и газовата бутилка не е била хубаво затворена.