София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Пожарникари от Саутенд отстранени заради "шега"

Увивали са деца във фолио

7 годиниИнциденти 3 Боряна Райчева

Пожарникарски екип е бил отстранен от работа, след като един от тях е увил две деца във фолио. Инцидентът, в който участвали децата на член на екипа, бе уловен от камера на пожарната в Саутенд.

Пожарната служба в Есекс е започнала разследване след като BBC я е уведомила за снимките, изпратени от заинтересовано лице. Шефът на пожарната каза, че изображенията са събудили загриженост и задълбочено разследване е в ход. Добави още, че въпросните пожарникари ще могат да извършват само основните си задължения, без да могат да извършват общественополезен труд.

Майката на децата каза, че това, което се е случило, е било предвидено като шега, а младежите са се забавлявали.

Инцидентът се случи преди две седмици. Петима души, включително двете деца, са присъствали когато са направени снимките и майка им по-късно ги е публикувал във Фейсбук. Младежите са били увити в найлон от колега на баща им. Майката добави: "Давам си сметка, че това не е подходяща дейност и не трябваше да играем така в пожарната станция."

Главният пожарникар Адам Екли заяви: “Въпреки насърчаването на семейния дух, пожарните все още са работно място, където поведението трябва да отразява ценностите на нашата служба и да дава пример за професионализъм. Снимките, които видяхме, породиха безпокойство, свързахме се със съответните законови агенции и започнахме задълбочено разследване и процес.”

Участвалите пожарникари са засрамени и съжаляват за това как това събитие е интерпретирано. "Това не дава правилна представа на нашата публика и създава грешно впечатление за това кои сме ние".